Bakr&Berg ❤ Bioplastic

Het proces van het ontwikkelen van een cosmetica brand draait niet alleen om de ontwikkeling van de producten zelf. Natuurlijk is dit voor ons wel het leukste proces, want als beauty lovers in hart en nieren met de drive om wetenschappelijk onderbouwde producten met een luxe uitstraling op de markt te brengen, is dit waar het in de basis om draait. Wij hadden dan ook nooit verwachten dat het vinden van de perfecte verpakkingen voor onze producten een lang en interessant proces zou worden.

Wat begon met veel ideeën en schetsen heeft zich uiteindelijk voortgezet in een lang en leerzaam proces. Wij zijn ons namelijk erg bewust van het plastic overschot in de wegwerpcultuur waarin wij leven.  Hoewel onze producten lang meegaan, komt er een moment dat deze vervangen moeten worden en de oude verpakkingen in de prullenbak belanden.

Bioplastic it is!

Wij wilden dus producten heel graag verpakken in bioplastic en daarom zijn wij met vele producenten om de (virtule) tafel gaan zitten om uiteindelijk verpakkingsmateriaal te vinden dat 100% recyclebaar is. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor rietsuikerplastic, een bioplastic dat helemaal recyclebaar is. Iets wat voor ons erg belangrijk is.

Wat is suikerriet?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat plastic gemaakt van suikerriet kwalitatief net zo goed is als het plastic op oliebasis wat we allemaal kennen. Suikerriet is moleculair namelijk identiek aan plastic op oliebasis. Daarnaast is de productie van suikerriet een duurzaam proces dat zelfs energie opwekt. Ook groeit suikerriet voor 10 jaar lang elk jaar weer opnieuw.

Nog even wat voordelen van suikerrietplastig op een rijtje:

  • Suikerriet is 100% recyclebaar en het afval gooi je in de plastic bak
  • Bij de verwerking van suikerriet is minder water en energie nodig
  • De CO2 footprint van suikerriet plastic is ruim 50% minder dan bij normaal plastic