Bakr&Berg in Vereniging van Jonge Apothekers Magazine

Bijna een jaar geleden lanceerden wij na een lang voorbereidingsproces ons skincare merk Bakr&Berg. Na een waanzinnig leuk en leerzame tijd delen we met trots een artikel over Bakr&Berg in het magazine van de VJA (vereniging jonge apothekers). In het artikel kun je lezen hoe onze wetenschappelijke kennis, klinische ervaring en gedeelde passie voor beauty de basis hebben gevormd van ons mooie merk.

Lees hieronder het artikel uit het VJA Magazine

Naast ons werk als apotheker en huisarts hebben wij, Sawen Bakr en Margreeth van den Berg altijd een passie voor skincare en cosmetica gehad. Regelmatig kwam de droom weer naar boven om een eigen huidverzorgingslijn te ontwikkelen. Door onze wetenschappelijke kennis, klinische ervaring en gedeelde passie voor mooie huidverzorgingsproducten vonden wij elkaar. Wij hebben de handen ineengeslagen en het merk Bakr&Berg opgericht, een uniek huidverzorgingsmerk dat speciaal is ontworpen voor de zelfbewuste vrouw of man die geeft om de huid en gezondheid en houdt van kwaliteit en mooie dingen in het leven. Bakr&Berg in een notendop: Skin care met een medische twist voor mensen die geven om hun huid en gezondheid, maar niet klakkeloos een product uit de schappen pakt. En last but not least: A touch of gold!

Hoe het allemaal begon

Het begon met een passie. Met theoretische kennis, klinische ervaringen en vooral een grote persoonlijke interesse ontwikkelde het idee al snel in een plan. Het plan hebben wij uitgewerkt door brainstormsessies, overleggen met verschillende betrokken partijen en heel veel marktonderzoek. Vanaf het allereerste begin hebben wij veel zorg besteed aan het ontwikkelingsproces van onze producten. Waar we kennis tekort kwamen, hebben we die bijgespijkerd. Het ontwikkelingsproces gaat vaak met tien stappen vooruit en dan weer acht stappen terug, maar uiteindelijk is het resultaat dat telt! We hebben formules gecreëerd die volledig worden ondersteund door onze wetenschappelijke kennis en klinische ervaring. Daarmee hebben wij formules en combinaties van ingrediënten ontwikkeld die precies doen wat ze beloven.

Duurzaam ondernemen als bewuste keuze

Het proces voor het ontwikkelen van een skincare lijn omvatte meer dan wij in eerste instantie hadden gedacht. Naast de ontwikkeling van de formules kregen wij te maken met de bedrijfsmatige kant en werden wij bekend met de wereld van de materialen en verpakkingen. Duurzaamheid en veganisme zijn aspecten die wij graag in onze producten wilden doorvoeren. Het vinden van geschikte verpakkingen bleek echter een behoorlijke uitdaging. We hadden nooit gedacht dat het zo’n lang, maar vooral ook interessant proces zou worden om de perfecte verpakkingen voor onze producten te vinden. Wij zijn ons namelijk erg bewust van het overschot aan plastic in de wegwerpcultuur waarin wij leven. Ook bij onze producten komt er een moment dat deze opraken en de lege verpakkingen bij het afval verdwijnen. Wij wilden daarom onze producten heel graag verpakken in bioplastic en zijn met talloze producenten om de (virtuele) tafel gaan zitten om uiteindelijk verpakkingsmateriaal te vinden dat 100% recyclebaar is. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor rietsuikerplastic, een bioplastic dat helemaal recyclebaar is. Dit was voor ons van groot belang.

Suikerriet is moleculair namelijk identiek aan plastic op oliebasis. Het was van essentieel belang dat de verpakkingen voldeden aan de juiste eisen van de Voedsel- en Warenautoriteiten, evenals aan Europese richtlijnen en wetgeving. Daarom zijn er vele testen gedaan, wat heeft geresulteerd in de 100% recyclebare verpakkingen, welke een CO2 footprint heeft die 50% minder is dan die van normaal plastic. Voor onze eerst gelanceerde producten hebben wij gekozen voor 75ml tubes, omdat dit een handig formaat is gebleken uit de marktonderzoeken die wij hebben gedaan. Het is compact en gemakkelijk mee te nemen, waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik of voor onderweg. Het is een fijn formaat welke voldoende volume bevat voor gebruik gedurende een bepaalde periode zonder te groot of onhandig te zijn.

Een ander belangrijk aspect van Bakr&Berg is dat onze producten zijn geregistreerd in de G-standaard. Dit geeft apothekers en artsen vertrouwen om deze in de apotheken te kunnen aanbieden.

Vooralsnog is Bakr&Berg momenteel verkrijgbaar in een select aantal klinieken en apotheken in Nederland, maar ons doel is om dit uit te breiden. Deze ambitie gaat hand in hand met de toewijding aan duurzaamheid. Bakr&Berg zal bewust blijven kiezen voor duurzame processen en materialen.

Wij zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en kijken vol verwachting uit naar de verdere groei van Bakr&Berg en de uitbreiding van ons assortiment. Onze ambitie is om wereldwijd aan elke vrouw en/of man overal ter wereld de producten van Bakr&Berg te kunnen aanbieden.