Help! Droge handen in de winter! Wat kan ik doen?

Hoewel deze winter niet heel winters is te noemen, hebben toch veel mensen last van schrale, droge, trekkerige en zelfs pijnlijke handen. Vooral als je je handen vaak wast of veel buiten bent, ontkom je er bijna niet aan. Een goede handcrème is daarom een echte must voor eigenlijk iedereen. In de eerste plaats voor zachte soepele handen, maar natuurlijk ook omdat het gewoon heerlijk is om te smeren met een fijne handcrème.

Hoe ontstaan droge en pijnlijke handen?

Onze handen hebben wanneer het kouder wordt of als je jouw handen vaak wast, veel te verduren. Denk aan koude lucht als het vriest, maar ook de kachel speelt een rol, oh en wat dacht je van vaak handen wassen?! Allemaal factoren die een  ruwe, droge en pijnlijke huid met in het ergste geval kloven kunnen veroorzaken.

Droge lucht is een veelvoorkomende oorzaak voor (te) droge handen. In de winter gaat de verwarming weer aan en de ramen worden minder vaak opengezet. De luchtvochtigheid in huis gaat omlaag. Je zult het vast herkennen: na een nacht heerlijk slapen met de raam op een klein kiertje, zet je de verwarming lekker aan. Heerlijk natuurlijk, maar al snel kun je last krijgen van een trekkerige en strakke huid. Vooral onze handen zijn hier gevoelig voor. Als het dan ook nog eens vriest buiten, is helemaal het hek van de dam. Super naar, want kloven in de droge huid van je handen is echt geen pretje. Tip. Zet de verwarming een graadje lager en zet ook tijdens koude dagen het raam regelmatig op een kiertje.

Naast de luchtvochtigheid is er nog een belangrijke oorzaak van droge handen, namelijk het handenwassen (met zeep). Sinds de pandemie is ons veelvuldig ingepeperd dat we onze handen vaak en zo lang mogelijk moeten wassen. Natuurlijk goed om het virus te bestrijden, maar funest voor de huid van je handen. Er is bijna niemand die geen last heeft gehad van het vele handen wassen.

Hoe vaker je je handen wast, hoe beter je ze moet verzorgen met een hydraterende handcrème. Zoals we allemaal hebben geleerd, is zeep belangrijk bij het doden van virussen, dus zitten we daar helaas aan vast.

Tip. Douche ook niet te lang en vooral niet te warm! Hoewel het soms heerlijk kan zijn, is het echt niet goed voor jouw huid. Niet alleen voor de huid van je handen, maar van je hele lijf!

Hoe voorkom ik droge en schrale handen?!

De handen insmeren met een handcrème is het hele jaar door heerlijk, maar tijdens de wintermaanden zelfs echt een must. Begin met smeren voordat je klachten krijgt. Zo ben je de narigheid voor. Voeg het smeren van handcrème toe aan jouw ochtendroutine en herhaal gedurende dag na het handen wassen. Een kleine hoeveelheid is al genoeg om jouw handen de hele dag door soepel en zacht te houden.

Hydraterende handcrème van Bakr&Berg

Bakr&Berg heeft een super fijne handcrème ontwikkeld, gemaakt van natuurlijke producten. De handcrème maakt jouw handen super zacht en de geur is ook nog eens heerlijk. Een aantal ingrediënten van onze crème zijn acadamia olie, olijfolie en schizophyllan. Deze ingrediënten zeggen je misschien niks, maar wij kunnen je beloven dat deze ingrediënten er stuk voor stuk voor zorgen dat jouw huid soepel en zacht aanvoelt. Onze handcrème zit in een fijne tube (gemaakt van bioplastic) die er ook nog eens super mooi uitziet. Mooi dus om neer te zetten in jouw badkamer of om in je tas te doen voor onderweg.

Bakr&Berg Hydraterende handcreme | 75ML | € 21