De Comeback van de Scrunchie: Een Nostalgisch Mode-icoon

De Comeback van de Scrunchie: Een Nostalgisch Mode-icoon

Bij BAKR&BERG zijn we dol op scrunchies. Voor velen van ons roepen ze nostalgische herinneringen op, zoals die keer dat je moeder of oma een scrunchie maakte die perfect bij je favoriete jurk paste. Vrolijke kleuren, diverse stoffen, en eindeloze mogelijkheden om je haar te stylen—dat maakt de scrunchie zo bijzonder. Daarom hebben we bij BAKR&BERG onze eigen lijn scrunchies ontworpen.

Scrunchies zijn niet alleen stijlvol, maar ook praktisch. Ze houden je haar uit je gezicht tijdens je dagelijkse gezichtsverzorging en zien er leuk uit als knot of haarband. Onze scrunchies, gemaakt van Mulberry 22 zijde, zorgen ervoor dat je haar gezond blijft en er mooi uitziet. Geen beschadiging, geen metaal, geen deuken en geen kreuken.

De Geschiedenis van de Scrunchie
Wist je dat de scrunchie zijn oorsprong vindt in de jaren 1960? In 1987 patenteerde Rommy Hunt Revson de scrunchie als een zachter alternatief voor metalen haarelastieken. Ze ontwikkelde de eerste scrunchie met een simpele naaimachine en noemde het "Scunci" naar haar speelgoedpoedel. Later werd de naam aangepast naar scrunchie, verwijzend naar hoe de stof samentrekt.

De Populariteit in de Jaren '80 en '90
Scrunchies werden een enorme hit in de jaren '80 en '90. Ze waren minder schadelijk voor het haar en pasten perfect bij de kleurrijke mode van die tijd. Beroemdheden zoals Janet Jackson en Sarah Jessica Parker droegen ze, en Madonna maakte zelfs een statement met een grote fluwelen scrunchie in "Desperately Seeking Susan."

Even Weg, Maar Weer Helemaal Terug!
In de vroege jaren 2000 verloor de scrunchie aan populariteit, mede door een opmerking in "Sex and the City" waarin Carrie Bradshaw de scrunchie belachelijk maakte. “No woman … would be caught dead at a hip downtown restaurant wearing a scrunchie." Maar mode is cyclisch, en in de late jaren 2010 maakte de scrunchie een glorieuze comeback. Ze verschenen weer op de catwalks, zoals tijdens de New York Fashion Week van 2017, en werden gedragen door mode-iconen zoals Hailey Bieber, Bella Hadid en Selena Gomez.

Gen-Z en Onze Dochters
De scrunchie heeft ook zijn weg gevonden naar de jongere generatie. Het is een essentieel onderdeel geworden van de VSCO girl-esthetiek, een trend die populair is op TikTok. Het schijnt zelfs dat scrunchies worden uitgewisseld tussen crushes.

Bij BAKR&BERG geloven we dat de scrunchie nooit meer uit het modebeeld zal verdwijnen. Onze dochters zijn ook al fan! Met onze zijden scrunchies geef je je haar de zorg die het verdient, terwijl je er stijlvol uitziet. Ontdek onze collectie en ervaar zelf waarom deze klassieke haaraccessoire weer helemaal terug is!

Terug naar de blog

Deel op social media

Share information about your brand with your customers. Describe a product, make announcements, or welcome customers to your store.